top of page
Sådan arbejder jeg

Min metode handler om at få øje på de reaktioner, du har på det, der sker, og sammen få klarlagt hvilke vaner og forsvarsmekanismer, du kan bruge, når det bliver svært.

 

Sammen vil vi kigge bag vanerne og forsvarsmekanismerne samt undersøge/mærke de følelser, som ligger under, og som vi - hvis vi nænsomt når ind til dem - kan få aktiveret. Det er vigtigt, fordi følelserne kan hælpe dig med at mobilisere dine kræfter. Derved kan du istedet bruge kræfterne på sunde handlinger, der giver dig energi og mod. 

 

Mine klienter har for eksempel med succes håndteret stress, svær sygdom, depression, smerter, lav livsenergi og udviklingsstilstand.

 

Teoretisk bygger min metode på den psykologiske retning, som hedder: Intensiv, korttids, dynamisk psykoterapi (ISTDP). Den er udviklet i Canada og USA og er relativt ny i Danmark.

 

Den er veldokumenteret med bred evidensbaseret succes og effekt i forhold til:

 

- akut syge, kronisk syge (både psykiske og fysiske).

- stressede og nedtrykte mennesker.

- smerteplagede patienter.

- dem, der ønsker at arbejde med sig selv, lære mere, udvikle sig og øge livskompetencerne.

Mere om ISTDP

ISTDP - intensiv, dynamisk korttidsterapi er et intensivt og målrettet samarbejde, hvor opgaven er at intervenere aktivt, præcist og øjeblikkeligt. Sigtet er at identificere og ændre de negative mønstre, som belaster og dernæst styrke de sider og det potentiale, som kan give energi og kræfter.

 

Min erfaring med brugen af denne teknik er, at den kan give en indsigt og opbygge kompetencer, som virker her og nu, samtidigt med at det også skaber vedvarende effekt. 

 

Der er lavet en del effektforskning af korttidsdynamisk psykoterapi.

Her refereres til tre udvalgte: 

 

1) Short-Term Psychodynamic Psychotherapy for Personality Disorders:

A Critical Review of Randomised Controlled Trials af Town J, Abbass A, Hardy G, In Press Journal of Personality Disorders (2012). 

 

2) Short-Term Psychodynamic Psychotherapy for Somatic Disorders: Systematic Review and Meta-Analysis of Clinical Trials af Allan Abbass, Stephen Kisely, Kurt Kroenke (2012).

 

3) The efficacy of short-term psychodynamic psychotherapy for depression: A meta-analysis af Ellen Driessen, Pim Cuijpers, Saskia C.M. de Maat, Allan A. Abbass c, Frans de Jonghe, Jack J.M. Dekker. I Clinical Psychology Review 30 (2010) 25–36.

 

 

Litteratur

Laura Mott og Patricia Coughlin: Intensiv Dynamisk Coaching i ”Følelser i Ledelse”, redigeret af C. Elmholdt & L. Tanggaard (2011).

Jon Frederickson: Co-creating change: Effective Dynamic Theraphy Technique (2013).

 

 

 

bottom of page